מרק האפונה הזה מורכב משלשה מרכיבים (+ תבלינים) שהשילוב ביניהם מושלם.
המרק הזה כל כך טעים שלא תוכלו להפסיק לאכול אותו. בנוסף לזה הוא גם פשוט מאד להכנה ומאד בריא (חוץ מאבקת המרק).
המרכיבים:
- אפונה יבשה (שקית של חצי קילו)
- בצלים: ארבעה בינוניים וקצוצים
- גזרים: שניים או יותר קצוצים
- תבלינים: מלח / פלפל / אבקת מרק עוף לפי טעמכם
כמות הבצלים גדולה יחסית ויש לשים דגש על טיגונם המלא עד לקירמול – זה סוד הטעם של המרק.
הכנה ובישול:
האפונה: שיטפו את האפונה הירוקה במים כמה פעמים כדי לנקות אותה, לאחר מכן הציבו אותה להשרייה של מינימום שעתיים, עדיף ללילה שלם כדי שהבישול שלה יהיה יותר מהיר.
הבצלים והגזר: קצצו אותם והתחילו לטגן בשמן קנולה או שמן זית או שילוב של שניהם, הוסיפו מלח וערבבו מידי פעם עד שמגיעים למצב שהבצל חום ומקורמל, בשלב זה ניתן להוסיף לטיגון קצר גם את הגזר הקצוץ.
הבישול: הוסיפו לסיר את האפונה המושרית, הוסיפו מים בנדיבות ואת התבלינים. בשלו למשך שעה לפחות עד שהאפונה רכה מאד, ערבבו מידי פעם (20 דקות) כדי שהאפונה לא תידבק לסיר.
זהו, לבריאות ובתיאבון.
נ.ב. מומלץ לזלף מעט שמן זית לאחר הגשה