יש ריח של התחדשות באוויר. לא, זה לא האייפון החדש שהשיקו לאחרונה, זה גם לא ממש קשור להפרדת כרטיסי האשראי מהבנקים, זה קשור לתוספי דשנים בענף החקלאות. יש מגמות רעננות של שינוי בענף הדשנים ונראה שכולם מדברים היום על תוספים ביו-סטימולנטים.
תוספים ביו-סטימולנטים הפכו למבוקשים מאוד בשנים האחרונות ונראה שהביקוש אליהם רק הולך וגדל. היתרונות המדהימים שהם מציעים מעמידים באור חיוור את הדשנים המסורתיים שהכרנו עד לא מכבר, ועם צמיחה שנתית מצטברת של כ – 5.1% ובשוק שצפוי לגלגל כ – 4 מיליון דולרים עד 2024 – אי אפשר להתווכח.
הגיע העת להכיר תוספים ביו-סטימולנטים לדשנים, ויפה שעה אחת קודם
תוספי ביו-סטימולנטים לדשנים הם חלק מסדרה של מוצרים חדשניים שהמכנה המשותף שלהם הוא להגן על צמחים ולטפחם. תוספים אלו הם אורגניים ותכליתם להמריץ (=Stimulant) ולעודד את ההתפתחות של צמחים. הם צעד חשוב נוסף בדרך לחקלאות בת קיימא וביכולתם להגביר ולזרז את תהליכי ההתפתחות הטבעיים של צמחים.
הם מגיעים בצורות שונות, ביניהן: בטפטוף, באבקה, בהתזה או בריסוס והם כבר זמינים גם אצלנו בישראל, למרות שהשוק הגדול ביותר של מוצרים אלו הוא כמובן באירופה.
תוספי דשנים: יתרונות גדולים
יש כמה יתרונות בולטים לתוספים ביו-סטימולנטים, ננסה לעמוד על העיקריים והחשובים שבהם:
- כאמור, ביכולתם של תוספים ביו-סטימולנטים להמריץ ולהחיש את קצת התפתחותו של הצמח, ובעצם לקצר את משך זמן הגדילה.
- ניתן לשלבם בקלות רבה עם דשנים וחומרי הדברה אורגניים.
- יתרון נוסף שטמון בתוספים אלו הוא שהם מפחיתים את הצורך בדשנים בכ – 50%. ויתרון זה הוא אדיר.
- כמו כן, ביכולתם של תוספים אלו להגדיל את היקף היבולים באופן משמעותי.
- בנוסף, הביו-סטימולנטים משפרים משמעותית את איכותו של היבול.
- עוד הוכח, כי ביכולתם של תוספים אלו לשפר את עמידותם של הצמחים בתנאים שונים.
- תוספים ביו-סטימולנטים לדשנים תורמים לא רק לצמח עצמו כי אם מעשירים ומזינים גם את הקרקע שעליה מתפתחים.
- תוספים אלו הם אורגניים וידידותיים לסביבה.
- לבסוף, תוספים אלו אף מאריכים את חיי המדף של היבולים במוקדי השיווק שלהם.
התעשייה הביו-סטימולנטית מביטה קדימה
אנחנו מודעים היום יותר מתמיד, ובצדק, למזון אורגני, לאופנה שמבוססת על מחזור ולשמירה על כדור הארץ. אנחנו יודעים שכל אלו תורמים לסביבה בד בבד עם שמירה על הבריאות שלנו ושל ילדינו. בתוך כך צומחות להן תעשיות ויוזמות ירוקות כאשר ענף החקלאות בעצמו מוביל מהפכה שמחובקת ומקבלת תמיכה גם מגורמים ממשלתיים ורגולטורים לרבות תמיכתו של האיחוד האירופי.
כך למשל, כבר בשנת 2011 הקוֹנְסוֹרְצְיוּם האירופי לתעשייה הביו-סטימולנטים (EBIC – European Biostimulants Industry Consortium) שמו להם למטרה לקדם ולעודד מוצרים ביו-סטימולנטים בענף החקלאות על מנת לשפר יבולים במינימום משאבים. זאת בנוסף לעידוד הקוֹנְסוֹרְצְיוּם חדשנות ירוקה וחקלאות ברת קיימא.