מטבוחה חמישה צבעים

מטבוחה שהיא גם מאד טעימה וגם מאד בריאה. מטבוחה מכינים בדרך כלל עם פלפלים אדומים ופלפלים ירוקים, אך את המטבוחה הזו אני מכין עם פלפלים בשלל צבעים כדי לשפר את הערך התזונתי שלה. המטבוחה הזו מכילה ירקות מבושלים בחמישה צבעים ומומלצת ליום יום גם למבוגרים וגם לילדים.

מצרכים למטבוחה 5 צבעים

  • עגבניות בשלות ורכות
  • שום חתוך
  • פלפל אדום
  • פלפל צהוב
  • פלפל כתום
  • פלפל ירוק
  • פלפל חריף
  • מלח / פלפל / פפריקה מתוקה / פפריקה חריפה

בישול העגבניות (שעה עד שעתיים בסיר):

  • לקלף עגבניות בשלות ואדומות במיוחד.
  • לחתוך לקוביות ולהכניס לסיר לבישול ארוך.
  • להוסיף מלח ולבשל במשך כשעה עד שעתיים.
  • לערבב כל עשרים דקות.
עגבניות לאחר בישול של שתי דקות במים רותחים ולפני קילוף.
עגבניות לאחר בישול של שתי דקות במים רותחים ולפני קילוף.

טיגון פלפלים, שום ותבלינים (20 דקות במחבת):

  • במקביל לבישול העגבניות, לחתוך את כל הפלפלים האדומים והצהובים ולטגן בשמן זית על אש נמוכה כ-10 דקות. לאחר מכן לחתוך את הפלפלים הירוקים ולהוסיף לטיגון (רצוי לטגן פלפלים ירוקים פחות זמן כדי שלא יהיו מרים).
  • להוסיף את השום לטיגון של כמה דקות
  • להוסיף מלח / פלפל
  • להוסיף עוד שמן זית
  • להוסיף את הפפריקות לטיגון של כמה שניות ולכבות את האש

שלב אחרון: איחוד ובישול יחדיו (20 דקות)

  • להוסיף את הפלפלים, השום, התבלינים והשמן מהמחבת לסיר העגבניות.
  • לערבב ולבשל כרבע שעה ביחד.
  • אם נראה יבש, להוסיף עוד שמן.

היתרונות הבריאותיים באכילת עגבניות מבושלות ופלפלים בשלל צבעים

עלייה בזמינות הליקופן: הליקופן הוא נוגד חמצון רב עוצמה המצוי בעגבניות ובפלפלים אדומים. כאשר מבשלים אותם, זמינות הליקופן עולה, מה שמקל על הגוף לספוג אותם. ליקופן ידוע ביכולתו להילחם בנזקי חמצון ולהפחית את הסיכון למחלות לב וסוגים מסוימים של סרטן, במיוחד סרטן הערמונית.

ויטמינים A ו-C: עגבניות ופלפלים עשירים בויטמינים A ו-C, שמשפרים את תפקוד המערכת החיסונית, ויטמינים אלו שומרים על בריאות העור, העיניים ומערכת החיסון.

כלורופיל: פלפלים ירוקים מכילים כמות גבוהה של כלורופיל, המסייע בתהליך ניקוי הגוף מרעלים.

פרסום:

קפסאיצין: חומר הנמצא בפלפלים, במיוחד בפלפלים החריפים, ידוע בתכונותיו האנטי-דלקתיות וביכולתו לשכך כאבים.

שיפור במערכת העיכול: עגבניות מבושלות קלות יותר לעיכול עבור חלק מהאנשים. תהליך הבישול מפרק את דפנות התאים ומרכך את הסיבים, מה שמקל על מערכת העיכול לעבד את המזון. פלפלים מכילים סיבים תזונתיים, התורמים לתחושת השובע, מייעלים את תהליך העיכול, ומסייעים בשמירה על רמות סוכר מאוזנות בדם.

הפחתת דלקות: עגבניות מכילות נוגדי חמצון כמו ויטמין C ובטא-קרוטן, שעשויים לעזור בהפחתת דלקות בגוף. חימום העגבניות מגביר את זמינות נוגדי החמצון האלה.

שמירה על בריאות הלב: הליקופן ותכולת האשלגן הגבוהה בעגבניות מבושלות מסייעים בשמירה על בריאות הלב, הם יכולים להוריד את לחץ הדם ולהפחית את רמות הכולסטרול הרע (LDL).

בריאות העיניים והעור: פלפלים צהובים וכתומים עשירים בבטא-קרוטן וקרוטנואידים נוספים, טובים לבריאות העיניים והעור.

תוכן עניינים

כתבתי את המתכון בהשראת הרצאתו המעניינת של פרופ' חיים גמליאל: "תזונה בריאה: עובדות מדעיות וניפוץ מיתוסים" בה הוא "מנפץ" את המיתוס שעדיף לא לבשל ירקות. בברכה, הרווק מתכונים

פרסום:
הירשם כמנוי
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments