מרק עדשים אדומות (כתומות)

מרק טעים, בריא וקל להכנה שמומלץ לשלב בתפריט השבועי.

מצרכים:

  • עדשים אדומות
  • שום כתוש
  • בצל (לא חובה)
  • גזר מגורד (לא חובה)
  • מרק עוף (לא חובה)
  • מלח / פלפל

בישול:

  1. לשתוף את העדשים כמה פעמים במיים עד שהמים לא עכורים
  2. לטגן את הבצל בשמן זית כ-10 דקות
  3. להוסיף את השום לטיגון קצר, כ-2 דקות
  4. להוסיף את העדשים
  5. לכסות במים רותחים ולערבב
  6. להוסיף את הגזר המגורד
  7. לתבל במרק עוף, מלח / פלפל
  8. לבדוק לאחר רבע שעה שיש מספיק מים – חשוב מאד!!
  9. לטגן עוד רבע שעה (סה”כ כחצי שעה)

יתרונות בריאותיים של מרק עדשים אדומות:

  • עדשים אדומות עשירות בחלבון.
  • מכילות ויטמינים ומינרלים כמו ברזל, מגנזיום, ואבץ.
  • מכילות סיבים תזונתיים שמסייעים לשיפור מערכת העיכול.
  • מכילות חומצה פולית ומגנזיום, שחיוניים לבריאות הלב.
  • מסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם ומונעים עליות חדות של רמות הסוכר לאחר הארוחה.
  • מכילות מינרלים כמו ברזל, סידן ומגנזיום, החשובים לבריאות העצמות.

פרסום:
הירשם כמנוי
Notify of
guest
0 תגובות
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments