מרק טעים, בריא וקל להכנה שמומלץ לשלב בתפריט השבועי.
מצרכים:
- עדשים אדומות
- שום כתוש
- בצל (לא חובה)
- גזר מגורד (לא חובה)
- מרק עוף (לא חובה)
- מלח / פלפל
בישול:
- לשתוף את העדשים כמה פעמים במיים עד שהמים לא עכורים
- לטגן את הבצל בשמן זית כ-10 דקות
- להוסיף את השום לטיגון קצר, כ-2 דקות
- להוסיף את העדשים
- לכסות במים רותחים ולערבב
- להוסיף את הגזר המגורד
- לתבל במרק עוף, מלח / פלפל
- לבדוק לאחר רבע שעה שיש מספיק מים – חשוב מאד!!
- לטגן עוד רבע שעה (סה”כ כחצי שעה)
יתרונות בריאותיים של מרק עדשים אדומות:
- עדשים אדומות עשירות בחלבון.
- מכילות ויטמינים ומינרלים כמו ברזל, מגנזיום, ואבץ.
- מכילות סיבים תזונתיים שמסייעים לשיפור מערכת העיכול.
- מכילות חומצה פולית ומגנזיום, שחיוניים לבריאות הלב.
- מסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם ומונעים עליות חדות של רמות הסוכר לאחר הארוחה.
- מכילות מינרלים כמו ברזל, סידן ומגנזיום, החשובים לבריאות העצמות.